Doorbraak Radio

ASSELMAN EN NEYSKENS - Trump, de Balthaza Boma van de VS, geeft 'tournée generale' in Mc Donalds

February 25, 2023 Doorbraak
Doorbraak Radio
ASSELMAN EN NEYSKENS - Trump, de Balthaza Boma van de VS, geeft 'tournée generale' in Mc Donalds
Show Notes

In de grote VS-show gebeurt alle dagen iets, maar bij Doorbraak behouden we het overzicht vanuit onze spionage/weerballon. Met David Neyskens en Roan Asselman overlopen we de belangrijkste politieke actualiteit uit de VS.

We starten bij de State of The Union van Biden, de bijna monarchistische reden van de president in het parlement. Maar ook de trip naar Kiev en Polen ontsnapt niet aan onze aandacht. En de vraag of Biden kandidaat-president is wordt alsmaar meer beantwoord. Zo zeer zelfs dat de vraag valt wie de kandidaat vice-president zal zijn. Kan iemand de onpopulaire Kamala Harris van de troon stoten? Ze heeft alle Woke-vinkjes achter haar naam staan...

En hoe zit het met Trump? Wel die is op presidentiële wijze op bezoek geweest in het rampgebied in Ohio. Asselman en Neyskens zagen er de Trump van weleer. Niet meer de geborneerde, maar de man die opkomt voor de vergeten Amerikaan. Als een ware Balthazar Boma, VS-stijl trakteerde hij in de plaatselijke Mc Donalds.

Kan Trump het halen in 2024? Wel dat hangt af van het gerecht en van de tegenkandidaten en ook van die fronten is er nieuws. En natuurlijk is er geen podcast over de VS zonder de peilingen van David Neyskens. Bijvoorbeeld, wie haalt het in een strijd tussen Biden en Trump?

Support the show